Hozzávalók 8 főre :
- 25 dkg darált keksz
- 1 ek margarin
- 2 púpozott ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 7 ek kávé
- 4 ek tej
Krémhez :
- 50 dk túró
- 50 dkg mascarpone
- kb. 10 ek porcukor
- 1.5 db citrom héja és levele
- mazsola (ízlés szerint)
- 1 tasak gyors zselatinfix
- vanília aroma
- 50 dkg eper
Elkészítés :
- Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por- és vaníliás cukorral, majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk, és belelapítjuk egy kapcsos tortaformába.
- Ezt követően összeállítjuk a krémet. Ehhez felhabosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a citrom héját, levét és a mazsolát.
- A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral, a vanília aromával és a gyors zselatinfixszel. Összeforgatjuk a két tál tartalmát, majd a kekszes alapra borítjuk.
- Hűtőbe tesszük pihentetni jó pár órára, majd félbevágott eperszeletekkel a tetején tálaljuk.
Tepsi mérete : 23 cm
Jó étvágyat kívánok! :)