2013. június 30., vasárnap

Epres túrótorta - Recept



Hozzávalók 8 főre :

  • 25 dkg darált keksz
  • 1 ek margarin
  • 2 púpozott ek porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 7 ek kávé
  • 4 ek tej
Krémhez :
  • 50 dk túró
  • 50 dkg mascarpone
  • kb. 10 ek porcukor
  • 1.5 db citrom héja és levele
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 tasak gyors zselatinfix
  • vanília aroma
  • 50 dkg eper
Elkészítés :

  1. Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por- és vaníliás cukorral, majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk, és belelapítjuk egy kapcsos tortaformába.
  2. Ezt követően összeállítjuk a krémet. Ehhez felhabosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a citrom héját, levét és a mazsolát.
  3. A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral, a vanília aromával és a gyors zselatinfixszel. Összeforgatjuk a két tál tartalmát, majd a kekszes alapra borítjuk.
  4. Hűtőbe tesszük pihentetni jó pár órára, majd félbevágott eperszeletekkel a tetején tálaljuk.
Tepsi mérete : 23 cm

Jó étvágyat kívánok! :)