2013. május 26., vasárnap

Így csinálj chipset a mikrohullámú sütődben!





Mi is tudjuk, nagy mennyiségben nem egészséges, hizlal, ipari mennyiségű só van benne stb. De egyébként nem rossz dolog a burgonyaszirom hébe-hóba, csak nem kell túladagolni magunkat vele. Ha otthon készítjük el, akkor még spórolhatunk is!

A mutatvány egyszerű: gyaluljuk le vékonyra a burgonyát, majd fektessük ki a szeleteket egy papírra. Ezt követően kenjük le olajjal, vagy sprézzük, ahogyan a videóban látható hölgy tette, majd ízesítsük, ahogy kedvünk tartja. Az oktatófilmben ecetes, fűszeres, sajtos és fokhagymás verziók készülnek, de jöhet a hagymás-tejfölös vagy teljesen elvetemült ízesítések is, csak rajtunk áll. Ezek után tegyük be a mikróba, és készítsük el. A hölgy öt percre állította be, de a hossz a teljesítménytől függ, szóval a legjobban akkor járunk, ha figyeljük, hogy a szirmok ne égjenek meg.